“DUMNEZEU CREEATORUL CERULUI , AL PAMANTULUI SI AL OMULUI.


"DUMNEZEU CREEATORUL Cerului, AL PĂMÂNTULUI SI AL OMULUI.

Simbolul de Credinta Catolic
Cred într-unul Dumnezeu, Tatal atotputernicul, creatorul Cerului şi ământului al, si al tuturor celor vazute nevăzute.Cred într-unul Domn Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, Născut Unul, Care din Tatal sa nascut mai Înainte de veci. Dumnezeu din Dumnezeu. Lumina din Lumina. Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Născut iar nu creat, de o fiinţă cu Tatal, prin toate îngrijire s-au făcut.Care pentru noi Oamenii si pentru un noastră mântuire sa coborat din ceruri. Sa întrupat de la Duhul Sfânt, din Maria Fecioară şi sa facut om.Sa răstignit, sub Ponţiu Pilat, a pătimit, si sa îngropat.A înviat a treia zi după Scripturi şi sa suit la cer; Sade de-a dreapta tatălui şi iarasi Va veni cu Mărire Să judece pe cei vii si pe cei morti, a cărui împărăţie nu va avea sfârşit.Cred în Duhul Sfânt, Domnul şi de viaţă dătătorul, îngrijire de la Tatal si de la Fiul purcede, îngrijire impreuna cu Tatal si cu Fiul este adorat şi preamărit Şi a grăit prin profeţi.Cred într-una sfanta, catolică şi apostolică ONU Biserică.Mărturisesc Botez spre iertarea păcatelor.Aştept Învierea morţilor şi Viaţa veacului ce va veni. Amin.
Dumnezeu Creatorul: Daca Oamenii se gandesc şi vorbesc despre Dumnezeu, om Fiecare în parte descrie propria sa părere şi imagina o lui Dumnezeu. Oamenii pot vorbi despre Dumnezeu Doar cu cuvintele şi mijloacele de îngrijire le sunt la indemana. De aceea au Apărut de-a lungul timpului mai multe feluri de imagini ale lui Dumnezeu, de îngrijire incearca sa aducă oamenilor Mai aproape de adevarata faţă a lui Dumnezeu. Biblia începe cu povestirea, descrierea Crearii lumii ca o fapta a lui Dumnezeu. Cartea Genezei incearca sa acorde ONU raspuns întrebărilor fireşti omeneşti: Cum? Cine? Cand?. Aici cum aflam din mâna creatoare a lui Dumnezeu se dezvăluie o lume plina de minunatii. Iubirea şi creativitatea lui Dumnezeu fata de această lume şi o oamenilor este nemăsurată. Dumnezeu ni se Descopera In fiecare dintre creaţiile de vânzare. Omul Coroana este, Vârful creaţiei. El este o fiinţă raţională, Astfel CĂ lui ii este încredinţată o sarcină, o misiune: Omul este chemat Să păzească lumea. El este Responsabil de Ceea ce se petrece pe acest pământ. Dumnezeu nu se retrage de pe Faţa lumii. El se Implică în continuare directe in viata fiecărui om, daca este lasat. Toata faptura vazuta si nevazuta un fost creata de Dumnezeu din iubire.Omul, Coroana întregii Creatii, sunt menirea cea mai inalta dintre toate fapturile, aceea de A sta intr-o neintrerupta Legatura cu Creatorul sau, cu Parintele sau Ceresc, pentru ai cunoaste voia si ao implini. Cunoscandu-l pe Dumnezeu si implinindu-i voia, Omul poate să ajungă la desavarsire si la mantuire.
Naturala Revelatie:
Prin Revelatie naturala se inteleg toate invataturile despre existenta si insusirile lui Dumnezeu, de îngrijire pe LE luare desprindem cand privim cu-aminte la toata zidirea lui Dumnezeu.Asa cum o creatie libera vorbeste si despre autorul ei, La fel si ordinea, Frumusetea si Armonia din Natura marturisesc ONU Facator atotputernic, ONU si ziditor iscusit atotintelept.
Fericitul Augustin spunea:,, Intreaba lumea, podoaba cerului, si vezi daca nu-ti raspunde dupa intelegerea ei: <>''
Revelatia divina sau Descoperirea dumnezeiasca este actiunea prin grija Dumnezeu se Descopera oamenilor, adica le fata cunoscuta voia Lui, dorintele si poruncile Lui Pentru ca ei sa-l adora cu vrednicie, sa-i implineasca voia si, prin acestea, sa ne mantuiasca.
Revelatia ajunge la oameni prin doua cai: Calea Calea naturala si supranaturala.
Revelatia naturala nu ne este insa de ajuns pentru mantuire.De aceea, de viţă de vie Dumnezeu sa Se descopere oamenilor prin supranaturala.Astfel directe Revelatia, primim de la Dumnezeu adevaruri de trebuinta pentru mantuire PE grijă le intelegem numai prin Credinta.
Revelatia supranaturala un fost transmisa de Dumnezeu in mod direct sau prin prooroci SAI alesii anume ingeri,, trimisi si, deseori, un fost insotita de semne si minuni, aratand prin aceasta ca toata creatia ii este supusa.
Dumnezeu sa descoperit lui Adam si Evei, patriarhilor, lui Moise, profetilor, iar la plinirea vremii, prin Mantuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul divina Sau.Descoperirea, in persoana Domnului nostru Iisus Hristos este punctul cel mai inalt al Revelatiei divine pietoni, prin El refacandu-se revelatia dintre om si Creatorul.
Revelatia supranaturala sa incheiat odata cu ultima scriere un noului Testament.
Cele doua forme ale Revelatiei divine sunt intr-o deplina unitate.
O mica POVESTIOARA DESPRE: Facerea lumii pe un drum de munte s-au intalnit doi tarani.Unul dintre ei, mai rautacios, la intrebat pe celalalt. Am auzit ca mergi des la Biserica si te rogi mult.Dar De unde stii tu ca exista Dumnezeu?
Ca si cand nu l-ar fi auzit, celalalt taran la intrebat la randul sau:-Spune -MI, crezi ca vitele noastre Au fost azi la pasune?
-Da, cu siguranta, priveste pamantul moale, este plin de urmele lor! -E, facute priveste acum si tu soarele ce tocmai un rasarit peste dealuri, priveste padurea inverzita din fata noastra, priveste-te pe tine si pe oamenii din jurul tau! Toate acestea sunt urmele mâinilor lui Dumnezeu Atotputernicul si Atottiitorul.cum sa fi fost toate acestea, daca nu din iubirea luiDumnezeu, si pentru ce sa le fi facut El asa cum sunt daca nu tot pentru iubire? Mai indoiala icape?
Omului Creearea
Dupa Invatatura Bisericii, Provine Omul, ca si celelalte fapturi, de la Dumnezeu, prin creatie. Cartea Facerii descrie creatia omului Astfel: "Si a zis Dumnezeu: Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra, ca sa stapaneasca pestii marii, pasarile cerului, animalele domestice, toate vietatile ce se tarasc pe pamant si tot pamantul! Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau; dupa chipul lui Dumnezeu 1-a facut, un barbat si facut femeie. Si Dumnezeu ia binecuvantat, zicand: Fiţi rodnici si va inmultiti si umpleti pamantul si-l stapaniti ... " (Fac.1, 26-28). În capitolul 2 al Facerii este prezentata creatia, în speciale, un Omului: "Atunci luand Domnul Dumnezeu Tarina din pamant si facut pe un om si o suflat in fata lui suflare de viata si sa facut omul fiinta vie». «Si a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu, si daca o adormit, a luat una din coastele lui si o plinit locul ei cu carne. Coasta Iar luata din Adam o facut-o Domnul Dumnezeu femeie si un adus-o lui Adam "(vers. 21-22 ). Mantuitorul Hristos a confirmat ca adevarate cele relatate în Cartea Facerii despre Crearea lumii si un Omului, citind din descrierea Crearii lumii în discutia avuta cu fariseii asupra indisolubilitatii căsătoriei: "de la inceputul fapturii Dar, Barbat si femeie ia facut Dumnezeu. De aceea , va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va Lipi de Femeia SA. Si vor fi amandoi ONU trup; asa ca nu mai sunt doi, ci ONU trup. Deci, Ceea ce-o unitate de Dumnezeu, omul sa nu desparta " (Marcu, 10, 6-9; Matei, 19, 5-6; Fac, 2, 24).
Dupa cuvintele Sfintei Scripturi, un format fost mai Intai trupul omului din Tarina, si apoi un fost creat sufletul sau prin suflare dumnezeiasca. Dar de aici nu Trebuie sa ne inchipuim, dupa sensul literal al cuvintelor Scripturii, ca in creatia omului Au fost si doua acte distincte succesive, creatia trupului si apoi creatia sufletului, ci un singur act de creatorul sau o creatie simultana un trupului si sufletului o. Căci numai Asa se pastreaza neatinse atotputernicia si intelepciunea lui Dumnezeu si Unitatea fiintiala o omului. Ceea ce vrea sa exprime aici Sfanta Scriptura (Fac, 2, 7) Nu este succesiunea celor doua elemente, ci ideea ca trupul este element constitutiv al fiintei omului si baza sau o premisa vietii spirituale umane. Este gresita ideea atat Crearii sufletului in urma trupului, o pisică ideea ca si sufletul un fost creat inaintea trupului (preexistentianismul). Sinodul V Ecumenic (553) a respins conceptia lui Origen despre preexistenta sufletului, invatand, creatia simultana un sufletului si o trupului.Faptul ca Adam a fost un puroi sa puna nume tuturor fapturilor: "Si Domnul Dumnezeu, facuse Care din pamant toate fiarele Campului si toate pasarile cerului, le aduse lui Adam, ca sa vada cum le va numi; asa ca toate fiintele vii sa se numeasca Precum le va numi Adam. Si a pus Adam nume tuturor animalelor si tuturor Pasarilor cerului si tuturor fiarelor Salbatice "(Fac, 2, 19-20), ne dam seama de situatia deosebita pe o îngrijire sunt Adam a lumii în launtrul crea.
1.De model de ce sa folosit Dumnezeu, Cand a creat pe om? Modelul dupa o grijă fost creat omul este chipul lui Dumnezeu. Aceasta nu se refera la forma corporala, ci la darurile ratiunii, un aprecierii Binelui si Raului, o Libertatii. Gen 1:26.
2. Cum a fost creat omul? Omul creat un fost in doua faze: a) Crearea materialului corpului (din pamant); b) suflarea de viata, în vede Corpul material.Se CA, Omul devenit un suflet viu si nu ca o Viu ONU primit suflet . Biblia nu vorbeste despre sufletul nemuritor, sau o traire Spirituala constienta dupa moarte. Sufletul exprima grija omul o fiinta luat cand Scanteia Divina un vietii ia fost insuflata intr-Tarana ONU trup format DIN. Geneza 2:7.
3. Omul este muritor sau nemuritor.Biblia spune clar ca, omul sa este muritor ca singura Dumnezeirea este nemuritoare. Nemurirea nu este o insusire un Omului sau un sufletului sau, ci va fi ONU Dar Al lui Dumnezeu, dar ce este conditionat de mantuire. 1 Cor. 15:53.
4. Care este starea omului dupa moarte? Dupa moarte, omul se descompune în Părţile ce l-au format: a) suflarea de viata, Care este retinuta de Dumnezeu; b) trupul, îngrijire se descompune în tarana.Biblia numeste moarte ONU "somn" , în îngrijire nu mai exista gandire si constinta.
5. Cum Omul este? Omul ca persoana Individuala, un fost inzestrata cu libertatea deciziei proprii.
El este dependentă de intrutotul de Dumnezeu si Este o stransa Unitate un trupului, spiritului si sufletului. Prin Pacat, Omul sa despartit de Izvorul vietii, a devenit Obiectul mortii.Moartea este Încetarea procesului vietii, Pier prin moarte toate calitatile personale, inclusiv constinta.
6. Fatza de aceasta stare, ce Trebuie sa faca omul? Omul vede în aceasta viata scurta, o ocazie unica de a primi Harul oferit de Dumnezeu, pentru salvarea lui vesnica.El Trebuie sa caute mantuirea oferita in dar si sa se achte de vânzare Obligatiile de A FI "Lumina lumii".

Symbolum Apostolicum
Credo in Deum, omnipotentem Patrem, creatorem caeli et terrae, et în Iesum Christum, eius Filium Unicum, Dominum nostrum, qui concéptus est de Spiritu Sancto, natus ex Maria Virgine, sub cânt Póntio Pilato, crucifixus, mórtuus, et sepúltus, ad descéndit tértia ínferos, die resurrexit o mórtuis, caelos de anunţuri ascéndit, sedet ad dexteram Dei Patris mnipoténtis, inde ventúrus est iudicáre vivos et mórtuos.Et în Spíritum Sanctum, sanctam cathólicam Ecclésiam, communiónem sanctórum, peccatórum remissiónem, resurrectiónem carnis, vitam aetérnam.Amen
Crezul: Simbolul Apostolilor - niceno-constantinopolitan Crezul
Capitolul întâi: Cred în Dumnezeu Tatal
Simbolurile credinţei
"Creatorul cred in Dumnezeu, Tatal atotputernicul, cerului si al Pământului"
Cerul şi Pământul
Omul si Căderea SA
-1. Care este Planul lui Dumnezeu Cu privire la om?
Dumnezeu, nemărginit de perfect şi fericit în sine însuşi, printr-un plan de pura bunătate la creat în mod liber pe om ca sa-l faca părtaş la Viaţa SA fericita. La plinirea timpurilor, Dumnezeu Tatal la trimis pe Fiul sau ca răscumpărător şi mântuitor al oamenilor cazuti în pacat, chemându-i in biserica sa şi facandu-i fii adoptivi prin Lucrarea Duhului Sfânt şi moştenitori ai fericirii vesnice vânzare.
Omul este "Capabil" de Dumnezeu
"Mare eşti tu, Doamne, şi preavrednic de Lauda (...) Căci pentru tine ne-ai creat şi neliniştită este inima noastră până ce se va odihni în tine" (Sfântul Augustin).


LUAN

Fotografia mea
LUAN .. om mic cu suflet mare.